הנחות יסוד בעולם המיתוג שחשוב להימנע מהן

חשוב להבין מהו מיתוג יעיל ואפקטיבי, על מנת שנוכל לפתח מותג איכותי ומוצלח על פי צורכי השוק ולא לפי הנחות יסוד שגויות.

בעולם של היום יזמים מוצפים בהמון מידע ורעיונות כאשר הם מנסים לייצר מותג איכותי. הנחת היסוד של רבים היא שמיתוג חשוב מאחר והוא מעביר מסר ברור לגבי מה הלקוחות יכולים לצפות מהחברה. אך רבים טועים לחשוב שחשוב מאוד לעצב את המותג במהירות האפשרית.  אולם, יש מספר הנחות יסוד שחלקן שגויות. אם אנחנו מבינים את הנחות היסוד הנכונות ומבסיסים את המותג על פיהן אז הסיכוי להצליח עולה בגדול. ובכן, נעשה קצת סדר לגבי אותן הנחות יסוד בעולם המיתוג.

 

התזמון הנכון

לעתים קרובות יזמים מניחים שהעסק שלהם קטן מידי מכדי להתחיל במאמצי מיתוג. הם מעדיפים להתרכז בראש ובראשונה במוצר או בשירות שהם מספקים בזמן שהם מפתחים את החברה.

לעיתים יזמים משקיעים המון מאמצים בלייצר מותג מצליח עוד לפני שהם מקדישים זמן על מנת לזהות את קהל היעד שלהם, את אותם לקוחות אידיאליים בשוק הרחב.

 

ההכרות עם קהל היעד שלנו עוד לפני התחלת תהליך המיתוג היא קריטית. השאלות שצריכות להישאל הן רבות, אך הקריטיות ביותר כאשר אנו מביטים ממעוף הציפור על סוג הלקוחות שלנו, הן אילו בעיות המוצר או השירות שלנו פותר אצלם? אילו צרכים יש להם? ואז, כמובן, מה מניע אותם?

 

המותג חייב להראות את ההבדל בין המוצר או השירות שלך למתחרים בשוק באופן שבו הוא פותר בעיות אצל הלקוחות. חשוב מאוד שלא להזניח את חקר השוק לא רק בכל מה שקשור למוצרים או לשירותים של המתחרים בשוק, אלא גם את אופן המיתוג שלהם וכיצד הם משווקים את המוצר או השירות שלהם לקהל היעד.

 

דוגמה קלאסית למותג שבידל את עצמו

הוא המותג של חברת שואבי האבק “דייסון”. לחברה הבריטית הזו יש מותג שמתמקד בלקוחות ספציפיים כאשר ב-2017 הציבור הבריטי בחר בה כמותג הנחשב ביותר במדינה. היזם ג’יימס דייסון יצר את שואב האבק החדשני ללא שקיות ובהמשך מאוורר ללא להב שבנוסף גם מסנן ומטהר את האוויר בתוך הבית.  הסלוגן הראשון שיצא בפרסומת בטלויזיה היה ” תגידו שלום לשקית” וכתוצאה מכך הפך במהרה לשואב האבק הנמכר ביותר בבריטניה. הסיבה לכך טמונה בעובדה שהוא חקר את השוק שבו הוא מתחרה וזיהה את קהל הלקוחות האידיאלי. סיסמת המיתוג הזו קשורה מאוד לקהל היעד הספציפי, לבעיה שלו ולפתרון שהוא מציע.

זו טעות לעצב את המותג בהנחה שמבוססת על כך שמותג איכותי ומוצר איכותי הם היינו הך ולכן הם יובילו לצמיחה של העסק. במציאות, המותג הרבה יותר חשוב מהמוצר עצמו. המותג מגדיר מדוע העסק קיים, מהי המטרה והיעד שלו.

מספיק לחשוב על אישיות מוכרת, כמו למשל הכדורסלן מייקל ג’ורדן. מדובר באישיות כה מוכרת, שרק חשיבה או אמירה של שמו מעלה לתודעה תזכורת של פניו וגדולתו כספורטאי או כאישיות מוצלחת לאין שיעור.

המותג של החברה הוא למעשה הפנים שלה. תמונת המותג שלך צריכה להציג את רוח החברה ולמה הלקוחות צריכים לצפות מהחברה. תמונת המותג צריכה להעביר את המסר הערכי של החברה, משום שזה יעזור ללקוחות להזדהות ולהאמין בכך שהם חולקים את אותם ערכים עם החברה עצמה. אותם ערכים מדגישים מדוע החברה בכלל קיימת ומה אמונתם של הלקוחות לגביה.

ואם נחזור לדוגמא הקודמת של המותג המצליח “דייסון”, אז ערכי החברה היו חדשנות, פשטות ואמינות. הלקוחות העריכו את אותם ערכים והבינו שמוצרי החברה מבוססים על אותם ערכים שהם כה מזדהים איתם, מה שנתן להם את מבוקשם.

מה לגבי הלוגו, הסלוגן ומרכיבי מותג נוספים?

ישנה הנחת יסוד מוטעית שיזמים לעיתים שוגים בה, כאשר הם מניחים שיצירה של לוגו, אריזות למוצרים, או פיתוח אתר אינטרנט יוצרים למעשה את המותג.
אז כפי שכבר הוסבר לפניכן, צריך לערוך מחקר עומק על מנת לזהות את הבעיות והצרכים של הלקוחות האידיאלים עוד לפני שיוצרים סלוגן, לוגו ומרכיבי מותג נוספים. חשוב לזכור שהסלוגן צריך להציג את מה שהמוצר או השירות מציע, והמידע צריך לעבור באופן שפונה ישירות לרגש של הלקוח כאשר הוא רוכש את המוצר או השירות שמוצע. הלוגו הופך להיות הזהות הגלויה, ולמעשה לתדמית ולפנים של החברה.

הלוגו והסלוגן חייבים להיות בלתי נשכחים, בתודעת הלקוחות, ולא רק במובן שיהיה להם קל להזכר בהם, אלא במובן שהם ידברו לרגש של הלקוחות כאשר הם מתכוונים לרכוש את המוצר או השירות של החברה.

ישנן לא מעט מקרים שבהם חברות עושות טעויות כאשר הן מתמקדות במיתוג לחברה עוד לפני שנעשה מחקר עומק לגבי סוג הלקוחות האידיאלים, צרכיהם ומציאת פתרון לבעיותיהם.

 אז לכן זה קריטי לעשות מחקר עומק איכותי על מנת לזהות בעיות וצרכים של לקוח אידיאלי, עוד לפני שבונים מותג מצליח!